Recept : Low fat browniji iz sladkega krompirja (brez moke, brez glutena, vegansko)







 Low fat browniji iz sladkega krompirja 




  • 600g sladkega krompirja
  • 100g mandljev
  • 60-80g ovsenih kosmičev (odvisno od željene teksture)
  • 45-50 g kakava v prahu
  • 20g kokosovega sladkorja (oz. karkoli imate doma)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • ščep vanilije (poljubno)





    Najprej očistimo in olupimo krompir. Narežemo ga na manjše kose in skuhamo do mehkega. Ko je krompir kuhan, ga ocedimo in postavimo na stran. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Medtem ko se krompir hladi, pripravimo ostale sestavine. Mandlje in ovsene kosmiče zblendamo v "moko", na to primešamo kakav. V blender dodamo sladek krompir, sladkor, javorjev sirup in ščep vanilije. Če se vam zdi pridobljena zmes premokra, dodajte ovsene kosmiče. Naj vseeno opozorim, da so browniji lahko vseeno malce bolj "gooey", tako da je bolj mokra zmes priporočljiva. Prelijemo na peki papir(!) v manjši pekač, in pečemo v pečici na 200 stopinj za približno 25-35 minut, ponovno odvisno od željene teksture. Pred postrežbo se mora browni povsem ohladiti. Jaz sem si ga postregla z borovničevim sladoledom :
  • na manjše kose narezana zamrznjena banana
  • 100g zamrznjenih borovnic


    Banano pustimo na sobni temperaturi 15 minut, da se malenkost odmrzne in tako olajšamo delo blenderju. Ko je banana pripravljena, jo skupaj z zamrznjenimi borovnicami zblendamo do gladkega.






Komentarji

Priljubljene objave