Recept : Ovsena kaša







Ovsena kaša
(sestavine za 2 osebi)




  • Ovseni kosmiči (kupujem MornFlake,  ker so dobri in se hitro pripravijo)
  • 0,7l rastlinskega mleka (če delamo mleko sami, iz 100g mandljev dobimo dovolj mleka za dve porciji)
  • Poljubno sadje, temna čokolada (75%+), sirupi, cimet, suho sadje, rastlinska masla, ...




Postopek ne bi mogel biti bolj enostaven. V manjši kozici (posodi) počasi segrevamo mleko, ampak ne sme zavreti. Medtem pripravimo sadje oz. s čimerkoli boste ovseno kašo nadgradili. Ko je mleko za vaš okus dovolj vroče, vmešajte suho sadje (če ga imate) in ovsene kosmiče do željene gostote. Kaša se kasneje še malenkost zgosti, tako da je boljše vmešati premalo kosmičev, kot preveč.
Ko je kaša še vroča, posujem s čokolado, bananami, cimetom in agavinim sirupom. Počasi bo sezona domačih jagod, tako da bom kasneje dodajala še jagode, borovnice, češnje, itd.
Skratka...za celoten zajtrk si je potrebno vzeti nekje 15 - 20 minut. Okusen, hranljiv, hiter in poceni polnovreden zajtrk. 100g ovsenih kosmičev vsebuje 64g ogljikovih hidratov, 15.5g beljakovin, 6g maščob in ogromno topnih vlaknin. Z sadjem je odlična kombinacija za začetek dneva.





Dober tek! 







Komentarji

Priljubljene objave