Zajtrk - obrok ki ga ne preskočiš
Pravijo da se po njem dan pozna...no, pri meni se vsekakor. To, da je najpomembnejši obrok v dnevu so nam govorile že stare mame.
Ker smo v osnovni šoli imeli malico že nekje pred deseto, mi je bilo bolj kot zajtrk, pomembnih tistih dodatnih par minut pri spanju. Tako se je ista navada nadaljevala v srednjo šolo. Z eno ogromno razliko. Stvar sem še poslabšala, ker sem pred hrano vase zlila kavo z mlekom (ki te lepo "nasiti") in pokadila par cigaret.
Zdaj stvari tečejo v drugo smer. Poleg tega da sem nehala kaditi, si obvezno vsak dan naredim zajtrk. Danes bi rada z vsemi delila svoj najljubši zajtrk katerega jem vsak dan, razen kakšno soboto ali nedeljo se sladkava z ovseno kašo (za katero pride recept malo kasneje ;)) Je povsem vegansko. Ker sva s fantom včasih otroka, receptu nadanem ime ki je rezultat otroškega obnašanja...
Ajdika
- Ajdova kaša (jaz kupujem samo to ker edina ustreza postopku priprave) Najdeš jo v trgovinah Tuš (če jo najdem še kje drugje bom trgovino zapisala)
- Poljubne oreščke (kupujem kar Sparove od Natur*Pur linije) Razmerje med oreščki in rozinami se mi zdi solidno
- Poljubno suho sadje (midva obožujeva medjool dateljne, včasih sva uporabljala nežveplane suhe marelice)
- Poljubno sveže sadje (jaz si dodam samo dobro zrele banane)
Priprava :
80g ajdove kaše namočimo v mlačno vodo za 20-30 minut (lahko je namočena
tudi čez noč). Po pol ure ajdovo kašo odcedimo in damo v skodelo. Ajdi dodamo
oreščke, suho sadje in na kose narezano sadje. To je to! Res
enostaven in ful dober zajtrk! Če ti življenje včasih vzame čas za
zajtrk, ga lahko mirne volje vzameš s sabo in zapreš v kozarec na patent.
Ker je vse rastlinskega izvora vas brez težav počaka več ur, samo sveže sadje
dodajte kasneje :)
Če boste sprobali ta zdrav in enostaven zajtrk, bom vesela kakršnegakoli feedbacka
Komentarji
Objavite komentar