Zajtrk - obrok ki ga ne preskočiš


Pravijo da se po njem dan pozna...no, pri meni se vsekakor. To, da je najpomembnejši obrok v dnevu so nam govorile že stare mame. 
Ker smo v osnovni šoli imeli malico že nekje pred deseto, mi je bilo bolj kot zajtrk, pomembnih tistih dodatnih par minut pri spanju. Tako se je ista navada nadaljevala v srednjo šolo. Z eno ogromno razliko. Stvar sem še poslabšala, ker sem pred hrano vase zlila kavo z mlekom (ki te lepo "nasiti") in pokadila par cigaret. 

Zdaj stvari tečejo v drugo smer. Poleg tega da sem nehala kaditi, si obvezno vsak dan naredim zajtrk. Danes bi rada z vsemi delila svoj najljubši zajtrk katerega jem vsak dan, razen kakšno soboto ali nedeljo se sladkava z ovseno kašo (za katero pride recept malo kasneje ;)) Je povsem vegansko. Ker sva s fantom včasih otroka, receptu nadanem ime ki je rezultat otroškega obnašanja...





Ajdika


  

 Priprava : 
80g ajdove kaše namočimo v mlačno vodo za 20-30 minut (lahko je namočena tudi čez noč). Po pol ure ajdovo kašo odcedimo in damo v skodelo. Ajdi dodamo oreščke, suho sadje in na kose narezano sadje. To je to! Res enostaven in ful dober zajtrk! Če ti življenje včasih vzame čas za zajtrk, ga lahko mirne volje vzameš s sabo in zapreš v kozarec na patent. Ker je vse rastlinskega izvora vas brez težav počaka več ur, samo sveže sadje dodajte kasneje :)





Če boste sprobali ta zdrav in enostaven zajtrk, bom vesela kakršnegakoli feedbacka 








Komentarji

Priljubljene objave