Recept : Proteinske palačinke
Proteinske (brezglutenske/veganske) palačinke
&
slano - sladka čokoladna krema
(sestavine za 2 osebi)
&
slano - sladka čokoladna krema
(sestavine za 2 osebi)
Za palačinke potrebujemo :
- 220g ajdove moke
- 30 - 45 g proteinov (uporabila sem Nutrisslim veganske proteine)
- 0,5l poljubnega rastlinskega mleka (uporabila sem kokosovo mleko)
- čajna žlička vinskega kamna
- kokosovo olje za pečenje
V skledo zlijemo mleko in z metlico (električnim mešalnikom) počasi vmešamo ajdovo moko, proteine in vinski kamen. Če želite, lahko dodate žličko surovega trsnega sladkorja ali/in ščep soli (jaz sem ta postopek preskočila, so nadevi zame dovolj sladki). Masa mora biti gladka in brez grudic. Maso za vsaj 20 - 30 minut postavimo v hladilnik. Palačinke pečemo na neoprijemljivi "non-stick" posodi.
Za sladko-slano kremo potrebujemo :
Temno čokolado nalomimo na manjše koščke. Rastlinsko mleko, surovi trsni sladkor, polovico čokolade in polovico javorjevega sirupa združimo v manjši kozici. Počasi kuhamo dokler ne zavre, potem na manjšem ognju pustimo vreti 5 minut.
Kremo odstavimo in vmešamo preostalo polovico čokolade, javorjevega sirupa, dodamo ščep vanilije in soli. Dobro premešamo, da se poveže med sabo.
Kremo prelijemo v stekleni kozarec in jo pred postrežbo ohladimo.
- 1 dl poljubnega rastlinskega mleka (porabiš tistega, ki je ostal od mase za palačinke)
- 1 dl javorjevega sirupa / agavinega sirupa (pri dodajanju sladkorja oz. sirupov, prilagodite količino svojemu okusu!)
- 10 - 20 g surovega trsnega sladkorja
- 100g temne čokolade (uporabila sem Lindt 85%)
- ščep prave vanilije
- ščep soli
Temno čokolado nalomimo na manjše koščke. Rastlinsko mleko, surovi trsni sladkor, polovico čokolade in polovico javorjevega sirupa združimo v manjši kozici. Počasi kuhamo dokler ne zavre, potem na manjšem ognju pustimo vreti 5 minut.
Kremo odstavimo in vmešamo preostalo polovico čokolade, javorjevega sirupa, dodamo ščep vanilije in soli. Dobro premešamo, da se poveže med sabo.
Kremo prelijemo v stekleni kozarec in jo pred postrežbo ohladimo.
Komentarji
Objavite komentar