Recept : Proteinske palačinke








Proteinske (brezglutenske/veganske) palačinke
&
slano - sladka čokoladna krema

(sestavine za 2 osebi)





Za palačinke potrebujemo : 

  • 220g ajdove moke
  • 30 - 45 g proteinov (uporabila sem Nutrisslim veganske proteine)
  • 0,5l poljubnega rastlinskega mleka (uporabila sem kokosovo mleko)
  • čajna žlička vinskega kamna
  • kokosovo olje za pečenje 

V skledo zlijemo mleko in z metlico (električnim mešalnikom) počasi vmešamo ajdovo moko, proteine in vinski kamen. Če želite, lahko dodate žličko surovega trsnega sladkorja ali/in ščep soli (jaz sem ta postopek preskočila, so nadevi zame dovolj sladki). Masa mora biti gladka in brez grudic. Maso za vsaj 20 - 30 minut postavimo v hladilnik. Palačinke pečemo na neoprijemljivi "non-stick" posodi. 





Za sladko-slano kremo potrebujemo :

  • 1 dl poljubnega rastlinskega mleka (porabiš tistega, ki je ostal od mase za palačinke)
  • 1 dl javorjevega sirupa / agavinega sirupa (pri dodajanju sladkorja oz. sirupov, prilagodite količino svojemu okusu!)
  • 10 - 20 g surovega trsnega sladkorja
  • 100g temne čokolade (uporabila sem Lindt 85%)
  • ščep prave vanilije
  • ščep soli

Temno čokolado nalomimo na manjše koščke. Rastlinsko mleko, surovi trsni sladkor, polovico čokolade in polovico javorjevega sirupa združimo v manjši kozici. Počasi kuhamo dokler ne zavre, potem na manjšem ognju pustimo vreti 5 minut.
Kremo odstavimo in vmešamo preostalo polovico čokolade, javorjevega sirupa, dodamo ščep vanilije in soli. Dobro premešamo, da se poveže med sabo.
Kremo prelijemo v stekleni kozarec in jo pred postrežbo ohladimo.













Komentarji

Priljubljene objave