Polnjene paprike s kvinojo v pečici
(sestavine za 2 osebi)
- 125g kvinoje
- 2 večji papriki
- 2 stroka česna
- 1 večja čebula
- 3 manjše bučke
- skodelica mlade špinače
- oljčno olje
- sol
- poper
- kajenski poper (poljubno)
- citronski timijan
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Kvinojo speremo pod vodo, da odstranimo grenkobo in skuhamo po navodilih proizvajalca (običajno se kvinoja kuha do 20minut). Obe papriki razpolovimo in očistimo. Čebulo in česen nasekljamo in popražimo na malo oljčnega. Bučke naribamo na strgalo in jih dodamo v ponev. Dodamo ščep soli in popra. Glede časa praženja, moramo delati po občutku, vsekakor ne dlje kot 15minut. Ko je kvinoja kuhana, jo odcedimo in do polovice napolnimo polovice paprik. Drugo polovico obložimo z bučkinim nadevom. Po paprikah posujemo kajenski poper in citronski timijan. Paprike prestavimo v nižji pekač, obložen s peki papirjem in jih pokapamo z oljčnim oljem. Pečico zmanjšamo na 200 stopinj in pečemo 20-25 minut (po 10ih minutah pekač obrnemo). Paprike postrežemo na listih mlade špinače. Ne pozabite na prilogo, meni najljubšo, kuhano/svežo zelenjavo, solato in fermentiran tofu z zelišči.
Komentarji
Objavite komentar