Recept : Presni veganski "cheesecake" z malinami
Presni veganski "cheesecake" z malinami
Sestavine za osnovo :
- 170g mandljev
- 170g datljev
- ščep soli
- čajna žlička vanilije v prahu
- žlica vode
Vse sestavine v mešalniku zmeljemo. Če je masa presuha, dodamo žlico vode. Maso enakomerno razpodelimo po dnu modela za torte, s premerom 20cm. Za 15 minut postavimo v hladilnik.
Sestavine za nadev : - 200g makadamij
- 200g indijskih oreškov
- 100ml (stopljenega) kokosovega olja
- 150-180ml javorjevega sirupa (agavin sirup, datljev sirup,...)
- jušna žlica limoninega soka
- 80-100ml vode
Makadamije in indijske oreščke namočimo za vsaj 8 ur (lahko tudi čez noč). Namočene oreščke dobro ocedimo. V blender damo vse sestavine in jih zmešamo do gladkega. Maso enakomerno razpodelimo na pripravljeno osnovo in postavimo v zamrzovalnik za 2 uri. Medtem odtalimo maline (lahko so tudi sveže), jih z vilico premučkamo in pred serviranjem z njimi okrasimo "cheesecake". Torto lahko v zamrzovalniku hranimo do 2 tedna, pred serviranjem jo odtajamo na sobni temperaturi.
Komentarji
Objavite komentar