Recept : Presni veganski "cheesecake" z malinami









Presni veganski "cheesecake" z malinami





        Sestavine za osnovo :
  • 170g mandljev 
  • 170g datljev
  • ščep soli
  • čajna žlička vanilije v prahu
  • žlica vode

    Vse sestavine v mešalniku zmeljemo. Če je masa presuha, dodamo žlico vode. Maso enakomerno razpodelimo po dnu modela za torte, s premerom 20cm. Za 15 minut postavimo v hladilnik.



    Sestavine za nadev :

  • 200g makadamij
  • 200g indijskih oreškov
  • 100ml (stopljenega) kokosovega olja
  • 150-180ml javorjevega sirupa (agavin sirup, datljev sirup,...)
  • jušna žlica limoninega soka
  • 80-100ml vode


    Makadamije in indijske oreščke namočimo za vsaj 8 ur (lahko tudi čez  noč). Namočene oreščke dobro ocedimo. V blender damo vse sestavine in jih zmešamo do gladkega. Maso enakomerno razpodelimo na pripravljeno osnovo in postavimo v zamrzovalnik za 2 uri. Medtem odtalimo maline (lahko so tudi sveže), jih z vilico premučkamo in pred serviranjem z njimi okrasimo "cheesecake". Torto lahko v zamrzovalniku hranimo do 2 tedna, pred serviranjem jo odtajamo na sobni temperaturi.




Komentarji

Priljubljene objave