Veganski marmorni muffini z mandlji in kokosovo smetano
Veganski marmorni muffini
z mandlji in kokosovo smetano
- 380 g pirine moke
- 100 g kokosovega sladkorja
- 3-4 žlice agave
- 2 skodelici ovsenega mleka (oz. katero okoli drugo rastlinsko mleko)
- 2 čajni žlici vinskega kamna (ali pecilnega praška)
- čajna žlica sode bikarbone
- strok prave vanilije
- 80ml kokosovega olja
- žlica jabolčnega kisa
- ščep soli
- 4 zvrhane žlice presnega kakava v prahu
- pest mandljev
Kokosova smetana - pločevinka kokosovega mleka za kuhanje
- žlica agave
- strok prave vanilije
- mandlji (za okras)
- presni kakav
Priprava (12 muffinov)
Najprej ogrejemo pečico na 200 stopinj. Pripravimo dve skledi. V prvi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, sol, sodo bikarbono in nasekljane mandlje. V drugi skledi zmešamo toplo (ne vroče) ovseno mleko, kokosovo olje in jabolčni kis, in zmes dodamo suhim sestavinam. Maso premešamo in ločimo na dva dela. V drugo polovico mase dodamo kakav. Modelčke za muffine z žlico do polovice napolnimo s kakavovo maso, preostalo polovico s svetlo maso in jih med sabo z zobotrebcem premešamo, da dobimo marmorni vzorec.
Muffine postavimo v pečico za 15-20 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo da se popolnoma ohladijo.
Meni najljubše kokosovo mleko : #1, #2 in #3. Če je v pločevinki samo tekočina, jo postavimo v zamrzovalnik za 10minut, da se maščoba loči. Iz pločevinke poberemo kokosovo smetano, dodamo vanilijo in stepemo. Med stepanjem dodamo agavo. S smetano, mandlji in kakavom okrasimo muffine. Do serviranja hranimo v hladilniku.
Komentarji
Objavite komentar