Veganski marmorni muffini z mandlji in kokosovo smetano

Veganski marmorni muffini
z mandlji in kokosovo smetano








  • 380 g pirine moke 
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 3-4 žlice agave 
  • 2 skodelici ovsenega mleka (oz. katero okoli drugo rastlinsko mleko)
  • 2 čajni žlici vinskega kamna (ali pecilnega praška)
  • čajna žlica sode bikarbone
  • strok prave vanilije
  • 80ml kokosovega olja
  • žlica jabolčnega kisa
  • ščep soli
  • 4 zvrhane žlice presnega kakava v prahu
  • pest mandljev





    Kokosova smetana
  • pločevinka kokosovega mleka za kuhanje 
  • žlica agave
  • strok prave vanilije
  • mandlji (za okras)
  • presni kakav




    Priprava (12 muffinov)


    Najprej ogrejemo pečico na 200 stopinj. Pripravimo dve skledi. V prvi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, sol, sodo bikarbono in nasekljane mandlje. V drugi skledi zmešamo toplo (ne vroče) ovseno mleko, kokosovo olje in jabolčni kis, in zmes dodamo suhim sestavinam. Maso premešamo in ločimo na dva dela. V drugo polovico mase dodamo kakav. Modelčke za muffine z žlico do polovice napolnimo s kakavovo maso, preostalo polovico s svetlo maso in jih med sabo z zobotrebcem premešamo, da dobimo marmorni vzorec.
    Muffine postavimo v pečico za 15-20 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo da se popolnoma ohladijo.
    Meni najljubše kokosovo mleko : #1#2 in #3. Če je v pločevinki samo tekočina, jo postavimo v zamrzovalnik za 10minut, da se maščoba loči. Iz pločevinke poberemo kokosovo smetano, dodamo vanilijo in stepemo. Med stepanjem dodamo agavo. S smetano, mandlji in kakavom okrasimo muffine. Do serviranja hranimo v hladilniku.











Komentarji

Priljubljene objave